Då var det dags för ett helt nytt spännande recept som hela familjen uppskattade väldigt mycket. Men barnen tyckte jag skulle ändra namn från sillbullar till något annat, så därav namnet. Men bli inte skrämda av den udda blandningen av köttfärs och sill, våga testa och bli överraskad 😉
Förutom att de var jättegoda är de också väldigt nyttiga och billiga!
Ingredienser till biffarna:
- 200 g skinn och benfria sillfileér (jättefina 2:or enligt min pappa som är gammal fiskare)
- 200 g blandfärs
- 1 ägg och 1 äggula
- 1 dl grädde
- 100 g restkött av t.ex. skinka (jag tog rökt skinka)
- 1 gul lök
- 1 msk majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- smör till stekning
- salt och peppar
Kall dillsås:
- 1 dl majonnäs
- 1 dl creme fraiche
- 1 msk dill
- Salt och peppar
Till servering:
Stekta strimlade morötter eller andra grönsaker
Gör så här:
- Mixa sillen till färs i matberedare
- Skär restköttet i mycket små bitar.
- Skala löken. Riv den ena, finhacka och bryn den andra i lite smör i en stekpanna.
- Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en slät smet, det blir en ganska lös smet.
- Rör ihop ingredienserna till den kalla såsen medans smeten står till sig.
- Strimla morötterna fint och stek i smör på mellanstark värme, tills de är mjuka. Salta med lite flingsalt gärna havssalt.
- Bryn smör i en stekpanna och klicka i smeten och platta till så det blir som biffar. Stek dem gyllenbruna ca 3 minuter på varje sida.