Här kommer ytterligare ett jättegott bountyrecept, men nu även Paleo, alltså laktosfritt Och kör man strikt LCHF kan man strunta i att doppa dom i choklad utan istället rulla bollarna i kokos, också jättegott.
Ingredienser:
- 3 dl ekologiska kokosflingor + 2 dl
- 3 msk kokosfett
- Ca 2 msk sukrin ( el stevia blandat med erytrol)
- Ca 1/2 krm koncentrerad stevia
- Man kan hoppa över sötning helt om man vill.
- 0,5 dl krämig kokosmjölk
- 1 pressad citron
- 2 krm vaniljessens eller lite vaniljpulver
- 200 gram mörk choklad, minst 70%
Gör så här:
- Mixa 3 dl kokosflingor med 3 msk kokosfett i en matberedare tills det blir finmalet och krämigt
- Lägg ner övriga ingredienser (även +2 dl kokosflingor) och kör tills det gått ihop
- Ställ kallt en liten stund i kylskåp innan bollar rullas.
- Rulla bollar och ställ i kylen eller frysen minst 30 min.
- Smält chokladen i vattenbad eller i mikron.
- Doppa bollarna i den smälta chokladen. (Jag brukar använda gaffel för att ta upp dom.
- Lägg på bakplåtspapper och dekorera gärna med rostad kokos el kokosflingor.
- Förvara kallt eller i frysen tills de ska serveras.