Jag gjorde en ganska stor sats för jag gillar att få rester. Man kan ta bort eller byta ut grönsakerna om man vill. I ursprungsreceptet var det svamp, men jag tog haricot vert och lite paprika istället. Det blev jättegott och uppskattat av hela familjen.
Ingredienser:
- 800 gr-1 kg kycklinglårfilé (man kan ta vanlig kycklingfilé, men det blir saftigare med lårfilen)
- 1-2 msk kokosfett och/eller smör
- 2 pkt bacon (jag hade en i grytan och en pkt stekte jag vid sidan om)
- ca 200 gr haricotvert (gröna bönor)
- 1/2- 1 paprika
- 3-4 vitlöksklyftor, beror på hur starkt man vill ha det.
- 1 tsk curry
- 1 tsk röd currypasta
- 1/2 tsk gurkmeja
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 tsk balsamvinäger
- 5-6 dl kokosmjölk, krämigaste sorten
- Ca 1 tsk havssalt
- Ev lite peppar
Gör så här:
- Dela kycklingen i mindre bitar. Jag ca 3×3 cm.
- Finhacka vitlöken
- Skölj och dela haricotvert i tredelar
- Skölj, kärnar och skär paprikan i mindrebitar.
- Skär eller klipp bacon i mindre bitar.
- Smält fettet och fräs bacon tills lite färg i en stor gryta.
- Tillsätt vitlök och curryn till baconet och fräs några minuter.
- Lägg i kycklingbitarna i omgångar i och fräs med curryn tills lite färg.
- Lägg i grönsakerna och fräs några min.
- Blanda i resten av ingredienserna och låt småkoka ca 15 min tills kycklingen är klar.
- Smaka av med ev mera kryddor.
Jag lyxade till det och serverade med stekt vitkålsris, hackade och rostade paranötter, rostade kokosflingor, stekt bacon i småbitar kryddat med oregano o lite vitlök och smetana ( går även bra med creme fraiche el rysk yoghurt) för de som tyckte det var lite för starkt) .
Tål man lite mer kolhydrater är det även gott med jordnötter till.