Ingredienser:

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 dl grädde (kan ersättas med lika mängd nötblod eller 1 msk raps eller olivolja)
  • 1 vitlök
  • salt och peppar
  • ev hackad färsk basilika

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Blanda alla ingredienser i en skål. 
  3. Forma färsen till en avlång limpa och lägg i en smord ugnsform.
  4. Gratinera i ugnen i ca 25 min.

 

Servera med blomkålsmos och sallad.

Blomkålsmos är en jättebra ersättare till potatismos och man kan variera smaksättningen.

 

Blomkålsmos

  • 1 blomkålshuvud (ca 1 kg)
  • 1-2 dl vispgrädde
  • En klick smör
  • Salt och vitpeppar
  1. Koka blomkålen mjuk i grädden under lock.
  2. Tillsätt rejält med smör och mixa alltihop med mixerstav.
  3. Krydda med salt och peppar.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.