Ingredienser:
- 500 g nötfärs
- 1 ägg
- 1/2 dl grädde (kan ersättas med lika mängd nötblod eller 1 msk raps eller olivolja)
- 1 vitlök
- salt och peppar
- ev hackad färsk basilika
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°
- Blanda alla ingredienser i en skål.
- Forma färsen till en avlång limpa och lägg i en smord ugnsform.
- Gratinera i ugnen i ca 25 min.
Servera med blomkålsmos och sallad.
Blomkålsmos är en jättebra ersättare till potatismos och man kan variera smaksättningen.
Blomkålsmos
- 1 blomkålshuvud (ca 1 kg)
- 1-2 dl vispgrädde
- En klick smör
- Salt och vitpeppar
- Koka blomkålen mjuk i grädden under lock.
- Tillsätt rejält med smör och mixa alltihop med mixerstav.
- Krydda med salt och peppar.