Mycket gott och lite ovanligt med kyckling i tomatsoppan, den blir lite matigare då. Kokosgrädden rundade av fint utan att ge någon kokossmak. Orginalreceptet är hämtat från paleobloggen http://undervarttak.se, sen har jag gjort några egna justeringar.
Ingredienser:
- smör och/eller kokofett, att steka i
- 1/2 gul lök
- 1/2 aubergine eller 4 st champinjoner
- ca 800 gr krossade tomater
- 2 kyckligfiléer eller ca 300 gr färdigstrimlad kyckling
- 1 dl kokosmjölk
- 2 dl vatten
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk sambal olek
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk mejram
- 1/2 tsk körvel
- 1/2 tsk basilika
- 1 krm cayennepeppar
- lite persilja efter smak
Så här gör du:
- Skala och dela auberginen i fyra delar på längde (så att det blir fjärdedelar) och skiva tunt. Lägg i sil med lite salt en stund. Alt Skiva champinjonerna tunt.
- Skala och hacka löken fint.
- Skölj och torka av auberginen.
- Fräs löken i smör och/eller kokosfett i en stor kastrull.
- Tillsätt aubergine eller champinjoner och fräs tillsammans med löken.
- Häll på de finkrossade tomaterna, kokosmjölken och vattnet och rör om.
- Tillsätt tomatpuré, sambal olek och pressa ner vitlöksklyftorna och rör om lite till.
- Smaksätt med salt, örtkryddor och cayennepeppar och rör ihop
- Tillsätt Strimlad kycklingfilé i soppan
- Låt koka samman i ca 10 minuter tills kycklingen är klar
- Smaka av med ev mer kryddor.
- Servera soppan med lite hackad persilja