Tacogratäng à la LCHF
Ingredienser:
- 500 g blandfärs
- 1 gul lök
- 1 vitlök
- 2 msk tacokrydda (egen eller ekologisk för att få mindre socker)
- 1 dl vatten
- salt och peppar
- 4 tomater
- 1 burk crème fraiche
- 4 msk majonnäs
- 2 dl riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°
- Skala och hacka löken .
- Bryn köttfärsen i smör i ca 5 min.
- Tillsätt löken och pressa i 1 vitlöksklyfta, fräs någon minut till.
- Tillsätt tacokryddan och vattnet och koka i 5 min.
- Smaka av med salt och peppar.
- Häll köttfärsen i en ugnssäker for.
- Hacka tomaterna och strö över köttfärsen.
- Blanda crème fraiche och majonnäs och fördela över tomaterna.
- Strö på den rivna osten.
- Grädda i ugnen i ca 20 min eller tills gratängen fått fin färg.
Servera gärna med sallad, gurka och egen Guacamole.
Egen Tacokrydda
Detta receptet på tacokrydda är utan massa tillsatser och socker och minst lika god!
Receptet hämtat på 56kilo.alltforforaldrar.se ursprungligen.
Ingredienser
- 1½ tsk salt
- 2 tsk chilipulver
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- (1 tsk lökpulver)
- 1 tsk oregano
- 1 tsk spiskummin
- 2 krm cayennepeppar
1 thought on “Tacogratäng”