Stekt kyckling

Jag brukar tillaga 1 kg kycklingfilé eftersom det är så smidigt att använda resterna till andra måltider.

Ingredienser:

  • 1 kg Kycklingfile
  • salt och peppar
  • smör och/eller kokosfett att steka i

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Stek kycklingfileerna runt om
  3. Krydda med salt och peppar
  4. Stek färdigt i ugnen ca 15-20 min
  5. Om du är osäker på om den är klar, dela en filé och se efter att den ej är rosa inuti.

Krämig broccoli

Ingredienser:

  • 1 Broccollihuvud
  • 2 msk creme fraiche
  • 2 smk majonnäs
  • salt och peppar
  • 1 msk grovt hackad persilja (funkar även med fryst)
  • (1 msk hackad gräslök, funkar med fryst)
  • 1 dl riven ost, gärna västerbotten med mycket smak

Gör så här:

  1. Dela broccolin och koka i några minuter i lättsaltat vatten
  2. Blanda övriga ingredienser i en skål
  3. Häll av broccolin och rör ner i majonnäsröran
  4. Servera varm eller kall

Vill man även ha en sås till så kan man göra en enkel creme fraiche sås

Cecilias enkla sås till kyckling:

Ingredienser:

  • 1/2 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 3-4 dl creme fraiche
  • lite soja för färgen
  • smaksätt ev med lite balsamvinäger

Gör så här:

  1. Koka upp vatten i kastrull
  2. Smula ner buljongen och småkoka tills buljongen har smält
  3. Rör i creme fraiche och låt koka några minuter, smaka av med ev salt och peppar, ev soja och/el balsamvinäger

 

1 thought on “Stekt kyckling med krämig broccoli och sås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.