Stekt kyckling
Jag brukar tillaga 1 kg kycklingfilé eftersom det är så smidigt att använda resterna till andra måltider.
Ingredienser:
- 1 kg Kycklingfile
- salt och peppar
- smör och/eller kokosfett att steka i
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°
- Stek kycklingfileerna runt om
- Krydda med salt och peppar
- Stek färdigt i ugnen ca 15-20 min
- Om du är osäker på om den är klar, dela en filé och se efter att den ej är rosa inuti.
Krämig broccoli
Ingredienser:
- 1 Broccollihuvud
- 2 msk creme fraiche
- 2 smk majonnäs
- salt och peppar
- 1 msk grovt hackad persilja (funkar även med fryst)
- (1 msk hackad gräslök, funkar med fryst)
- 1 dl riven ost, gärna västerbotten med mycket smak
Gör så här:
- Dela broccolin och koka i några minuter i lättsaltat vatten
- Blanda övriga ingredienser i en skål
- Häll av broccolin och rör ner i majonnäsröran
- Servera varm eller kall
Vill man även ha en sås till så kan man göra en enkel creme fraiche sås
Cecilias enkla sås till kyckling:
Ingredienser:
- 1/2 dl vatten
- 1 kycklingbuljongtärning
- 3-4 dl creme fraiche
- lite soja för färgen
- smaksätt ev med lite balsamvinäger
Gör så här:
- Koka upp vatten i kastrull
- Smula ner buljongen och småkoka tills buljongen har smält
- Rör i creme fraiche och låt koka några minuter, smaka av med ev salt och peppar, ev soja och/el balsamvinäger
1 thought on “Stekt kyckling med krämig broccoli och sås”