Pizza kanske man tror går bort helt när man äter LCHF, men det finns massor av varianter på pizzabottnar man kan göra som har minimalt med kolhydrater. Det lustiga var att innan trodde jag ju att det var den feta osten som var problemet med pizzan, men nu vet jag ju att det är brödet.
Det blir inte samma konsistens på pizzabotten, men när man vant sig tycker jag det är fantastiskt gott med LCHF pizza. Mycket enklare att göra också, ingen jobbig deg som måste jäsas och kavlas.
Pizzabotten
Ingredienser:
- 120 g philadelfiaost
- 4 ägg
- 1,75 dl grädde
- 2 tsk fiberhusk
- ca 2 msk mandelmjöl
- 0,6 dl parmesanost
- salt
- ev salladskrydda
- ca 4,75 dl riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°
- Vispa färskost och ägg till en jämn smet.
- Tillätt grädde och riven parmesanost, vispa smeten slät.
- Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av.
- Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda ca 25-30 min.
Under tiden pizzan är i ugnen gör man tomatsåsen. Om man vill köpa, så är ICAs ekologiska pastasås en som jag tycker är okej, det var i alla fall inget socker tillsatt i den.
Tomatsås
Ingredienser:
- 2 dl hela burktomater
- ca 4 basilikablad
- 1 krossad vitlök
- ca 2 msk olivolja
Gör så här:
- Mixa tomaterna släta.
- Häll alla ingredienser i en kastrull
- Koka ihop tomatsåsen sakta tills pizzabotten är klar
Topping
Det som är så suveränt med pizza är ju att man kan ta vad man har hemma och lägga på, samt att man kan göra olika delar av pizzan med tex svamp på ena sidan men inte på den andra.
På pizzan vi gjorde ikväll hade vi massa riven ost, rökt skinka, salami, champinjoner, pesto.