Efter tips från Martina Johansson för att få in mer järn i maten så har jag börjat använda nötblod i matlagningen. Det går i stort sett bra att blanda i nötblod i allt som man gör med färs. Det går att variera färsen och exempelvis bara göra med fläskfärs.
Ingredienser:
- ½ kg blandfärs
- ½ kg fläskfärs
- 1 dl nötblod
- 2 ägg
- ½ gul lök
- 5 krm svartpeppar
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
- 2 tsk havssalt
- 1 tsk örtsalt
Gör så här:
- Lägg färsen i en stor bunke
- Skala och riv löken fint.
- Häll löken och äggen över färsen och blanda väl med handkraft
- Tillsätt kryddpeppar, svartpeppar, salt
- Blanda åter väl med handkraft
- Rulla färsen till fina köttbullar
- Stek köttbullarna i smör och kokosfett, cirka 8 minuter tills de blir gyllenbruna och genomstekta