imageIdag hittade jag ett fascinerande recept, kolhydrat och mejerifritt mjukt bröd. Helt otroligt att det går att baka bröd på nästan bara ägg och majonnäs. Dessutom tyckte vi i vår familj att det var jättegott. Det påminde lite om ”oopsibröden”.

Detta blir ca 15 st små bröd

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 dl majonnäs, helst hemgjord
  • 2 tsk bapulver
  • 2 msk fiberhusk
  • lite salt

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa äggen fluffiga.
  3. Vispa i majonnäsen
  4. Blanda bakpulver, fiberhusk och lite salt i en skål.
  5. Viska i fiberhuskblandningen i äggblandningen.
  6. Klicka ut ca 15 rundlar på bakplåtspapper
  7. Grädda i ca 10 min tills fin färg.
  8. Låt svalan lite och ät och njut!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.