Så här kan det också se ut på allahjärtans dag. En smaskig bärpaj med enkel och mycket god vaniljsås.
Ingredienser paj:
- 700hg – 1kg bär (hallon och blåbär har jag i denna)
- 1-2 msk sukrin melis
- 125 gr smör
- 3 dl mandelmjöl
- 0,75 dl kokosnötsmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 1 tsk vanilpulver
- 1-2 tsk stevia (mängd beror på styrkan i Stevian, samt hur söt smak man vill ha, smaka av pajdegen)
Gör så här:
- Smörj en pajform
- Häll i bären i formen och strö över sukrin
- Blanda runt lite.
- Smält smöret och låt svalna lite.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Häll de torra ingredienserna i det smälta smöret.
- Rör runt tills det blandat sig och det blir lite smuligt.
- Strö degen över bären.
- Grädda i 200 g ca 20 min.
Servera med vaniljsås och ev lchf vaniljglass.
Ingredienser vaniljsås:
- Ca 1 1/2 dl creme fraiche
- Ca 1 1/2 dl grädde
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 msk sukrin flor
Gör så här:
- Vispa alla ingredienser till en krämig sås.