Nu äntligen har jag gjort LCHF semlor, jag har gått och varit sugen hela veckan. Dessa blev jättegoda och ganska mäktiga, så det var bra att jag gjorde små, men givetvis kan man göra stora och färre. Orginalreceptet är hämtat från Åses blogg www.56kilo.se
Ingredienser bullarna:
- 3 mellanstora ägg eller 4 små ägg
- ca 1 msk stevia (mängden beror på styrkan på stevian och hur sött man vill ha det)
- 1 dl grädde
- 2 msk kokosnötmjöl
- 2 dl mandelmjöl
- 2.5 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kardemumma
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och sötning poröst. Häll sedan i alla andra ingredienser och rör om till en deg.
- Låt stå ca 5 min och sen forma 9 bullar och lägger på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i 15-20 min och ta sedan ut dom och låt svalna helt.
Ingredienser Mandelmassefyllning:
- lite inkråm
- 6 msk grädde
- 2 dl mandelmjöl
- 1-2 msk sukrin flor sötning
- ev lite vaniljpulver
- ev några droppar bittermandelolja för mer mandelsmak
Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen.
Topping:
Vispad grädde och sukrin flor sötning