LCHF Kladdkaka
Den här varianten blev suveränt god och uppskattades även av de som inte äter LCHF. Ursprungsreceptet är hämtat från 56kilo.se bloggen.
Man kan använda mörk choklad fr 70% och uppåt. Sist blandade jag lite med 70%, 86% och 70% med chili. Man tager vad man haver…
Ingredienser:
- 200 g mörk choklad fr 70% och uppåt.
- 200 g smör
- 2 msk sockerersättningsströ (tex stevia
- 1 tsk vaniljpulver
- 4 ägg
Gör så här:
- Smält smör och choklad på låg värme.
- Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt.
- Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund.
- Häll i springform eller vanlig pajform och grädda i 200 grader i 6 minuter.
- Låt stå kallt.
- Servera med en klick vispgrädde och valfria bär, hallon är väldigt gott till!