Mmmm vad gott med köttfärssoppa i höstmyset!
Ingredienser:
- ca 500 gr köttfärs, jag använde fläskfärs
- ca 2 msk smör och eller kokosolja
- ca 2 dl finhackad spetskål (1/4 spetskål) går även bra med vitkål
- 1/2 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk timjan
- 1 tsk oregano
- 1 msk ekologisk buljong
- 1 msk tomatpure
- ca 6 dl vatten
Gör så här:
- Finhacka löken och kålen
- Smält fettet och fräs kålen mjuk, gärna i gjutjärnsgryta
- Tillsätt löken och köttfärsen i grytan och fräs tills den blir genomstekt
- Riv vitlöken och lägg i grytan
- Tillsätt resten av kryddorna, buljongen, tomatpuren och vattnet
- Låt koka i 15-30 min
- Smaka av med salt och ev peppar
Servera gärna med smetana och/eller riven ost eller majonnäs.