Äntligen lyckades jag baka jättegoda LCHF och glutenfria kärleksmums som även uppskattades av de som inte brukar äta LCHF, men brukar äta glutenfritt. I detta receptet försökte jag anpassa sötman för de som inte brukar äta LCHF eftersom jag skulle bjuda på dem till mingelfikat i kyrkan.Om man är ’avvand’ vid sött (vilket jag är nu efter 3 år på LCHF kost) kan man minska mängden sötning.
Ingredienser kakbotten:
- 180 gr smör
- 3 ägg
- 1 2/3 mandemjöl
- 2/3 dl kokosmjöl
- 3/4 dl sötströ (el sukrin)
- 1/2 krm stevia
- 2 1/2 msk kakao
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 2 tsk bakpulver
- Lite smör att smörja formen med.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
- Smöra en form , ca 12 x24 cm(jag tog bakplåtspapper först , och smörjde det)
- Smält smöret.
- Vispa ägg och sötning pösigt i ngr minuter.
- Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.
- Häll det smälta smöret i de torra ingredienserna, blanda.
- Rör i det vispade ägget och blanda.
- Häll smeten i den smorda formen och grädda ca 20 min.
- Låt kakan svalna innan krämen breds på.
Ingredienser chokladkräm:
- 100 gr mjukt smör
- 50 gr färskost , typ Philadelphiaost
- 3 msk sukrin flor och 1/4 krm stevia
- 4 msk kakao
- Ev 1 msk snabbkaffepulver i lite vatten
- Lite kokosflingor till dekoration
Gör så här:
- (Lös upp kaffepulvret i ca 1 tsk varmt vatten)
- Vispa ihop alla ingredienser väl. (Om man inte har kaffe i kan man ta 1 tsk vatten istället.)
- Bred krämen över kakan.
- Garnera med kokosflingor.
- Skär upp i bitar vid servering.