LCHF Hamburgare, alltså den goda hamburgaren och sen hoppar man över brödet och har massa goda tillbehör till.
Ingredienser till 4 burgare:
- 600 gram nötfärs eller blandfärs
- 1 ägg
- 1 vitlöksklyfta
- ev 1 tesked worchestershiresauce
- salt och peppar
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser och bearbeta smeten en kort stund.
- Forma fyra hamburgare och låt dem vila en stund i kylskåpet.
- Grilla eller stek några minuter på varje sida.
- Lägg gärna på ett par skivor god ost som får smälta under grillningen.
Servera med valfria tillbehör som till exempel:
- sallad
- majonnäs
- rå lök i ringar
- stekt bacon
- skivad tomat
- cole slaw
- egen hamburgerdressing
Coleslaw
Ingredienser:
- 7 dl finstrimlad vitkål
- 1 dl majonnäs
- 1 dl creme fraiche
- 1-2 tsk dijon senap
- salt och cayennepeppar
Gör så här :
- Strimla vitkålen fint, går bra med osthyvel.
- Lägg vitkål i en stor skål, tillsätt majonnäs, senap, creme fraiche, salt och peppar.
- Öka på med lika delar majonnäs och creme fraich tills vitkålen blir krämig.
- Smakar bättre om den får stå några timmar i kylen.
Hamburgerdressing
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 msk chilisås
- ev ngr droppa Worcestersås
- ev 1 dl hackad smörgåsgurka
- Salt peppar chilipulver
Blanda ihop alla ingredienser, smaka av med kryddorna och låt gärna stå en liten stund innan servering.