LCHF Hamburgare, alltså den goda hamburgaren och sen hoppar man över brödet och har massa goda tillbehör till.

Ingredienser till 4 burgare:

  • 600 gram nötfärs eller blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • ev 1 tesked worchestershiresauce
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser och bearbeta smeten en kort stund.
  2. Forma fyra hamburgare och låt dem vila en stund i kylskåpet.
  3. Grilla eller stek några minuter på varje sida.
  4. Lägg gärna på ett par skivor god ost som får smälta under grillningen.

Servera med valfria tillbehör som till exempel:

  • sallad
  • majonnäs
  • rå lök i ringar
  • stekt bacon
  • skivad tomat
  • cole slaw
  • egen hamburgerdressing
Coleslaw
Ingredienser:

  • 7 dl finstrimlad vitkål
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • 1-2 tsk dijon senap
  • salt och cayennepeppar
Gör så här :

  1. Strimla vitkålen fint, går bra med osthyvel.
  2. Lägg vitkål i en stor skål, tillsätt majonnäs, senap, creme fraiche, salt och peppar.
  3. Öka på med lika delar majonnäs och creme fraich tills vitkålen blir krämig.
  4. Smakar bättre om den får stå några timmar i kylen.
Hamburgerdressing 
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk chilisås
  • ev ngr droppa Worcestersås
  • ev 1 dl hackad smörgåsgurka
  • Salt peppar chilipulver
Blanda ihop alla ingredienser, smaka av med kryddorna och låt gärna stå en liten stund innan servering.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.