När vi var på den italienska restaurang Enoteca Maglia fick vi testa något nytt på carpaccion, friterad kapris. Det var grymt gott, helt annorlunda smak och spännande att ha på carpaccion. Givetvis ville jag testa detta själv, så det blev som lite extra krydda och tillbehör till maten ikväll. Kvällens middag var örtkryddade köttbullar i tomatsås. Den friterade kaprisen kan man ha till allt möjligt, den ser kanske inte så jätterolig ut, men den fick en mycket god nötig smak och smakar nästan som godis.

Skärmavbild 2014-10-20 kl. 22.28.22Ingredienser:

  • Kapris
  • naturell olja (jag blandade rapsolja och kokosfett)

Gör så här:

1. Låt kaprisen rinna av i en sil

2. Hetta upp oljan i en gryta, det behövs inte så mycket eftersom kaprisen är ganska liten.

3. Lägg i kaprisen och låt den fritera någon minut tills den fått lite färg, smaka gärna på en så att den inte blir bränd.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.