Jättegoda och frasiga våfflor, bästa LCHF våfflreceptet jag testat. Orginalet är hämtat ur Annika Dahlqvist kokbok för seniorer.
Ingredienser till 2 stora eller 4 små:
- 2 ägg
- 1 dl grädde
- 1 dl mandelmjöl
- 2 tsk fiberhusk
- 20 gr smör
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 krm salt
- Ca 1 krm vaniljpulver
Gör så här:
- Smält smöret
- Vispa ägg och grädde
- Blanda de torra ingredienserna och häll i äggblandningen under vispning.
- Pensla våffeljärnet med smör mellan varje våffla.
- Smeten blev ganska tjock, så jag fick smeta ut den lite. Sen brukar jag låta smeten gräddas lite på undersidan innan jag stänger locket, ca 1 min.
Jag serverade dom med vispad grädde, hemgjord jordgubbssylt och hallonsylt.
Hemgjord sylt gör man enkelt genom att koka bären med lite stevia minst 10 min.