Underbart god och festlig fiskgryta, perfekt på lördagskvällen.
Ingredienser:
- 1 pkt eller ett nät musslor
- 2 vitlöksklyftor
- 2 chalottenlök el 1 liten gullök
- 1 msk smör
- 1,5 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- 2 tärningar buljong
- 6 dl vispgrädde
- 2 msk whisky
- 1/2 tsk gurkmeja
- 1/2 tsk timjan
- Ciliflakes
- 1 bit zucchini (ca 10 cm)
- Ca 500 g torsk el blandat lax och torsk
- Ca 1 dl Färsk babyspenat
Gör så här:
- Finhacka löken och vitlöken
- Fräs löken glansig i en stor kastrull, häll på vin vatten och smula i buljongen.
- Koka upp och lägg i musslorna, låt koka i 5 min.
- Plocka ur musslorna och ta ur skalen, ställ åt sidan.
- Skär fisken i kuber eller bitar, ca 4-5 cm.
- Finstrimla zucchinin och spenaten.
- Tillsätt grädde, vatten, whisky och kryddor.
- Tillsätt zucchini och fisk, låt koka ca 5- 10 min.
- Lägg i musslor och spenat, smaka av med salt och ciliflakes, låt koka upp och dra av kastrullen.
- Servera soppan med aioli.