Idag blev det en jättegod soppa, alla var överens!
Fisk- och räksoppa 5-6 port
Ingredienser:
- 1/2 purjolök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 orange el röd paprika
- 1/2-1 grön paprika
- 1 msk Smör el kokosfett
- 1 fiskbuljongtärning
- 1 msk hummerfond
- 2,5 dl vitt vin
- 3 dl vatten
- 5 dl grädde
- 600 gr torskfilé
- 200 gr skalade räkor
- Salt, peppar
- Dill
Gör så här:
- Strimla purjon och Hacka vitlöken
- Hacka paprikan och skär fisken i 2 cm stora bitar
- Smält fettet och fräs löken mjuk
- Tillsätt paprikan och låt fräsa några minuter
- Häll på vinet, låt koka upp och tillsätt vatten, buljong och grädde.
- Sjud i ca 10 minuter tills paprikan är mjuk.
- Smaka av med salt och peppar.
- Lägg i fisken och sjud ca 5 min tills fisken är vit.
- Tillsätt räkor och dill
Servera med aioli och ostplättar.
Min variant på aioli
Ingredienser:
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- Salt o peppar
- Rör ihop majonnäs, creme fraiche och vitlök
- Smaka av med salt och peppar
Ostplättar
Ingredienser:
- 3 dl riven ost
- 3 ägg
- 3 msk majonnäs
- Oregano
Gör så här:
- Riv osten grovt
- Rör ner majonnäs och ägg i osten
- Rör lätt ihop smeten
- Klicka ut plättar på bakpappersklädd plåt
- Strö oregano över.
- Grädda i 250 grader i ca 7 min
href=”http://cillablank.se/wp-content/uploads/2013/11/20131109-212838.jpg”>