Ingredienser:
- 2 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 5 msk sesamfrö eller hälften sesamfrö och hälften sesammjöl (sesamfröna ska vara till formen)
- 2,5 msk psyllium husk
- 2, 5 msk pofiber
- 2 tsk linfrömjöl (ljust) kan ersättas med 1 tsk fiberhusk
- 2,5 tsk bakpulver
- 1 krm bikarbonat
- 1 tsk salt
- 5 st Ägg , ca 290 gr (jag väger eftersom en del av äggen vi köper från en gård är lite mindre än normalstora köpeägg)
- 75 gram smält smör och/eller kokosolja
- 2,5 dl kokosyoghurt, laktosfri crème fraiche, kokosgrädde el laktosfri turkisk yoghurt. (El blanda och ta av det du har hemma)
Gör så här:
- Smörj en mellanstor brödform med valfritt fett. (Jag använde små brödformar, gjorde dubbel sats och det blev tre bröd)
- Häll i sesamfrön och skaka tills sidorna är täckta.
- Sätt ugnen på 200 grader varmluftsugn.
- Rör ihop de torra ingredienserna.
- Rör i ägg + kokosyoghurt (laktosfri creme fraiche+ el laktosfri turkisk yoghurt.)
- Häll i det smälta smöret/ kokosfettet och rör om ordentligt. Eftersom det är husk i blir smeten fort stabbig, arbeta snabbt och bred ut den jämt i formen.
- pensla med lite vatten och strö över valfria frön (jag hade sesam- och vallmofrön)
- Stoppa in brödet i ugnen i ca 30-35 minuter.
- Låt svalna lite och ta sedan ur formen och låt svalna ytterligare på galler innan du skär i det.