Äntligen har jag gjort en ugnsomelett. Det var ju väldigt smidigt och blev fantastiskt gott. Man kan ju välja vilken stuvning man villa ha; skinka, svamp, räkor…
Ingredienser till omeletten:
- 1 dl grädde
- 4 ägg
- Salt
- Svartpeppar
- Smör till formen
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka upp grädden och ta av från plattan (Valfritt, men omeletten får en lite finare konsistens då)
- Vispa äggen och tillsätt grädde, salt och svartpeppar.
- Häll smeten i en smord ugnssäker form och grädda sedan mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Ingredienser skinkstuvning:
- ca 200 gr rökt eller kokt skinka
- 1/4 purjo eller gul lök
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- Smör till stekning
- Salt & peppar
- 1,5 dl vispgrädde
- 0,5 dl färskost
- ca 0,5 del riven ost
- Salt & peppar
- ev oregano
Gör så här:
- Ansa purjon och strimla fint, eller finhacka löken.
- Finhacka eller riv vitlöken
- Tärna eller strimla skinkan
- Smält smöret i en kastrull.
- Fräs löken mjuk i smöret.
- Tillsätt skinkan och fräs så den får lite färg.
- Häll på grädde och färskost och puttra lite.
Fördela stuvningen över omeletten och garnera med persilja eller annat grönt.