Dessa blev väldigt saftiga och smakrika. Receptet är en blandning av Monique Forslunds recept och min mammas godaste fiskburgare.
Jag gjorde en stor sats så det blev 16 st och några kvar till en annan dag, det gillar jag.
Ingredienser:
Ca 400 g laxfile
Ca 400 Gr torskfilé (funkar även bra med annan vit fisk, som sej eller kolja.)
3 ägg
2 msk majonnäs
3 små gula lökar
2 msk fiberhusk
Salt och svartpeppar
4-5 pressade vitlöksklyftor
2 msk hackad gräslök
2 tsk worcestershiresås
Ca 100 gr smör eller ekologisk kokosolja att steka i
Gör så här:
Rensa fisken helt så den är fri från skinn och ben.
Hacka löken.
Lägg allt i matberedare och mixa snabbt men inte för länge.
Smält fettet i en stekpanna och stek ca 6-8 min på varje sida.
Tillbehör:
3 msk majonnäs
3 msk creme fraiche
2 tsk tomatpuré
Tomat
Skivad lök
Ost
Sallad
Rör ihop majonnäs, creme fraiche och tomatpuré till en dressing.
Lägg upp resten av ingredienserna på ett fat och bygg ihop till en burgare i salladsblad, eller ät med kniv och gaffel.