Jättegoda LCHF- chokladmuffins
Chokladmuffins
Ingredienser:
- 2 dl mandelmjöl
- 0,5 dl kokosmjöl (eller 2,5 dl mandelmjöl)
- 1 msk fiberhusk
- 2 msk sukrin (stevia och erytrol blandat) tar man bara stevia kan man börja med 1 krm
- 1 krm vaniljpulver
- 2 tsk bakpulver
- 3 msk kakao
- 125 gr smält smör (ta gärna hälften kokosolja, utan smak)
- 100 gr färskost som philadelphiaost
- 1 dl vispgrädde
- 4 ägg
- 1 dl hackad choklad eller ”chokladpellets”
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 °
- Blanda torra ingredienser i en skål.
- Smält smör.
- Vispa ihop färskost, ägg och grädde och blanda med det smälta smöret.
- Rör försiktigt ner äggblandningen i det torra.
- Rör ner den hackade chokladen.
- Klicka upp i stadiga muffinsformar och grädda i ca 20-30 min (beroende på storlek på muffinsarna)
Chokladfrosting
Ingredienser:
- 60 gr smör, rumstempererat
- 2 msk sukrin melis
- 3 msk kakao
- 100 gr philadelfiaos
- 25 gr smält smör
- 50 gr mörk choklad
- Gör så här:
- Vispa smör, sukrin melis och kakao luftigt.
- Vispa i philadelphiaosten.
- Smält smöret och chokladen på svag värme eller över vattenbad och vispa i det i smeten.
- Spritsa på svalnade muffinsarna.