Smältande god chokladmousse, mejerifri/paleo om man önskar.
Ingredienser:
- 4 dl krämig kokosgrädde
- 2 äggulor
- 1 vaniljstång
- 100 gr mörk choklad , minst 70 % och gärna med apelsinsmak
- Ev ngr droppar passionsessens eller rivet apelsinska
Gör så här:
- Vispa ihop kokosgrädde och äggulor i en kastrull.
- Låt sjuda under omrörning i ca 10 min. Det är viktigt att det inte kokar, för då koagulerar (stelnar) äggulan.
- Hacka chokladen och skrapa ur vaniljfröna ur vaniljstången.
- Lägg choklad och vaniljfrö i en bunke.
- Häll kokosgrädden över chokladhacket och låt stå någon minut tills chokladen börjar smälta.
- Vispa chokladsmeten slät och blanda ev i någon smaksättning.
- Låt stå i kylen minst 2 timmar.
Paleo: Servera med hallon eller annan frukt eller bär och ev vispad kokosgrädde.
Lchf: servera med hallon och vispgrädde.
http://track.double.net/click/?channel=50032&coupon=202