imageimageSmältande god chokladmousse, mejerifri/paleo om man önskar.

Ingredienser:

  • 4 dl krämig kokosgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 vaniljstång
  • 100 gr mörk choklad , minst 70 % och gärna med apelsinsmak
  • Ev ngr droppar passionsessens eller rivet apelsinska

Gör så här:

  1. Vispa ihop kokosgrädde och äggulor i en kastrull.
  2. Låt sjuda under omrörning i ca 10 min. Det är viktigt att det inte kokar, för då koagulerar (stelnar) äggulan.
  3. Hacka chokladen och skrapa ur vaniljfröna ur vaniljstången.
  4. Lägg choklad och vaniljfrö i en bunke.
  5. Häll kokosgrädden över chokladhacket och låt stå någon minut tills chokladen börjar smälta.
  6. Vispa chokladsmeten slät och blanda ev i någon smaksättning.
  7. Låt stå i kylen minst 2 timmar.

Paleo: Servera med hallon eller annan frukt eller bär och ev vispad kokosgrädde.

Lchf: servera med hallon och vispgrädde.


http://track.double.net/click/?channel=50032&coupon=202

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.