Så gott och enkelt recept på kyckling med thailändsk touch.
5 pers
Kycklinggrytan
Ingredienser:
- 4 kycklingfiléer
- 2-3 vitlöksklyftor
- 2 msk röd curry (mer eller mindre beroende på hur starkt man vill ha)
- 2 tsk soja
- 2 Msk limesaft
- 1,5 msk kycklingfond
- 4 dl kokosmjölk
- 1 dl färskost
Gör så här:
- Strimla kycklingen och bryn i smör i stekpanna .
- Pressa ner vitlöken, tillsätt röd curry, soja och limesaft.
- Låt fräsa 2 min till så smaken från kryddorna kommer fram.
- Häll i fond och kokosmjölk.
- Låt allt sjuda i ca 5-10 min.
Blomkålsris
Ingredienser:
- 1/2 – 1 blomkål
- 1-2 vitlöksklyftor
- 2 msk smör
- Salt och peppar
Gör så här:
- Riv blomkålen grovt.
- Smält smöret och fräs blomkålen.
- Pressa vitlöken i blomkålen.
- Smaka av med salt och peppar och fräs några minuter.
Servera gärna crème fraiche till.
Mycket smaklig måltid 🙂
1 thought on “Röd currykyckling med stekt ’blomkålsris’”