Enkla festfisken 🙂

Ingredienser till 4-5 pers:

  • 600 g vit fisk (ex torsk, kolja eller rödtunga)
  • 100 -150 g färskost (typ Philadelphiaost eller ICAs)
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 2 msk örtkryddor , ex frysta provencalska kryddor och gräslök
  • salt och peppar
  • ca 1 dl riven ost
  • smör till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Smörj en ugnsfast form.
  3. dela fisken i bitar och salta och peppra
  4. Blanda ihop färskosten, crème fraichen, grädden och örtkryddorna.
  5. Bred örtsåsen på fisken
  6. Strö riven ost ovanpå
  7. Gratinera i ugn 20-25 min tills fisken är vit inuti

Servera förslagsvis med stekt zucchini eller kokt broccoli. Stekta morotsstavar är mycket gott till och funkar om man inte kör strikt LCHF.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.