Enkla festfisken 🙂
Ingredienser till 4-5 pers:
- 600 g vit fisk (ex torsk, kolja eller rödtunga)
- 100 -150 g färskost (typ Philadelphiaost eller ICAs)
- 1 dl créme fraiche
- 2 dl grädde
- 2 msk örtkryddor , ex frysta provencalska kryddor och gräslök
- salt och peppar
- ca 1 dl riven ost
- smör till formen
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°
- Smörj en ugnsfast form.
- dela fisken i bitar och salta och peppra
- Blanda ihop färskosten, crème fraichen, grädden och örtkryddorna.
- Bred örtsåsen på fisken
- Strö riven ost ovanpå
- Gratinera i ugn 20-25 min tills fisken är vit inuti
Servera förslagsvis med stekt zucchini eller kokt broccoli. Stekta morotsstavar är mycket gott till och funkar om man inte kör strikt LCHF.