Fantastiskt gott och ’crunchy’ grovt valnötsbröd
Även mycket uppskattat av kollegerna som inte äter LCHF, Paleo och glutenfritt.
Ingredienser:
- 4 dl krossat eller helt linfrö (200 g)
- 2 msk Fiber Husk (finns på vår hälsokost på Hönö ”Vitalboden” eller i hyllan bland glutenfritt i vår ICA affär.)
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1½ tsk havssalt
- 1 msk brödkryddor, jag använde Santa Marias.
- 4 dl nötter , (ca 150 gr) jag tog 3 dl valnötter och 1 dl paranötter
- o,5 dl fibrex (finns i hyllan bland glutenfritt i vår ICA affär.)
- 2,5 dl kokhett vatten
- 25 gr kokosfett (utan smak), lägg i det kokheta vattnet så det smälter, det går säkert också bra med smör eller rapsolja.
- 5 ägg och en äggvita (man kan även använda 6 ägg, men har man äggvita över kan man ersätta några hela ägg med det)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Koka upp 2,5 dl vatten och lägg i 25 gr kokosfett så det får smälta.
2. Mät upp fibrex i en skål och häll ’kokosvattnet’ över .
3. Låt svälla en stund.
4. Mixa i mixer (ska bli som mjöl):
- 4 dl krossat eller helt linfrö (200 g)
- 2 matskedar Fiber Husk
- 1,5 teskedar bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1½ tesked havssalt
5. Rör i 1 msk brödkryddor och 4 dl nötter i mjölmixen.
6. Rör ner fibrexblandningen och äggen till en jämn smet:
Klä en form med bakplåtspapper och fördela degen i den. Grädda i ugnen 175 ° och ca 70 min lågt ner i ugnen.
Låt svalna och skiva sedan upp i skivor!
Skall bakas imorgon!! Supergott!