LCHF formfranska som blev ett lyxigt bröd, otroligt fint och gott. Hela familjen älskade det 🙂
175 ° varmluft
Smörad bakform (Jag använde en bakform från Ikea, 35×9 cm)
- Ingredienser:
- 8 ägg
- 125 gr smör
- 5dl fet yoghurt ( el créme fraiche)
- 2 dl mandelmjöl
- 3 dl pofiber
- 1 dl kokosnötsmjöl
- 1/2 dl sesammjöl ( kan ersättas med kokosnötsmjöl)
- 4 msk fiberhudk
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
Vatten , sesamfrö o vallmofrö
Gör så här:
- Smält smöret.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Vispa ihop ägg, yoghurt och smör i en annan bunke.
- Häll i de torra ingredienserna och vispa ihop (jag använde elvispen)
- Smörj en rektangulär forma smeten/degen med blöta händer.
- Strö över tex sesamfrö och vallmofrö.
- Grädda i ugn ca 60 min till en innertemperatur på ca 91 grader.