Denna soppa har vi gjort många gånger i Hemkumskapen och den är alltid lika omtyckt.
Ingredienser till 4 pers
1 msk kokosfett eller rapsolja
1 gul lök
2 vitlöksklyfta
2 citrongrässtjälk
2 tsk finriven
1/2 grön eller röd paprika
4 dl hönsbuljong (4 dl vatten + 1 tärning)
250 g kycklingfilé
4 dl kokosmjölk, helst krämig
2 tsk fisksås
1 pressad limefrukt
1-2 tsk röd curry
Gör så här:
1. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Fräs lök, vitlök, paprika, citrongräs och ingefära i olja på svag värme tills löken blivit mjuk och genomskinlig.
3. Tillsätt buljong och låt koka ett par minuter.
4. Strimla kycklingen i tunna strimlor och lägg i grytan.
5. Häll kokosmjölken och koka ytterligare några minuter tills kycklingen är genomkokt.
6. Smaksätt med fisksås, limesaft och curry, smaka av.