5-7 port.

Ingredienser:

  • 1 kg kycklingfilé
  • 4 dl Creme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 150 gram parmesanost
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1,5 tsk salt
  • 3-4 krm svartpeppar
  • 2 msk smör

Tillbehör:
Stekt Blomkålsris
sallad

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela kycklingfiléerna med ett snitt så det blir tunna filéer och sen ett snitt till på längden.
3. Lägg dem i en smord ugnsfast form.
4. Riv parmesanosten och blanda med crème fraichen och grädden i en bunke. Pressa i vitlök och tillsätt salt och svartpeppar.
5. Täck kycklingen med ostblandningen och sätt in i ugnen ca 30 min.
6. stek grovriven blomkål i rikligt med smör, smaksätt med salt, peppar och pressad vitlök.

Servera kycklingen tillsammans med stekt Blomkålsris och en god sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.