5-7 port.
Ingredienser:
- 1 kg kycklingfilé
- 4 dl Creme fraiche
- 2 dl grädde
- 150 gram parmesanost
- 3 st vitlöksklyftor
- 1,5 tsk salt
- 3-4 krm svartpeppar
- 2 msk smör
Tillbehör:
Stekt Blomkålsris
sallad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela kycklingfiléerna med ett snitt så det blir tunna filéer och sen ett snitt till på längden.
3. Lägg dem i en smord ugnsfast form.
4. Riv parmesanosten och blanda med crème fraichen och grädden i en bunke. Pressa i vitlök och tillsätt salt och svartpeppar.
5. Täck kycklingen med ostblandningen och sätt in i ugnen ca 30 min.
6. stek grovriven blomkål i rikligt med smör, smaksätt med salt, peppar och pressad vitlök.
Servera kycklingen tillsammans med stekt Blomkålsris och en god sallad.