Den gamla klassikern från 80-talet med mina små förändringar var mycket uppskattad. För de som inte gillar räkor blev det skinka, salami och ost.image

Ingredienser ”coktail”:

  • Färska räkor med skal eller i lag
  • Grön sparris
  • Isbergssallad
  • Dill
  • Citronklyfta
  • Man kan även ha sockerärtor om man vill

Gör så här:

  1. Skala räkorna eller häll av om de är i lag.
  2. Finstrimla isbergssalladen och lägg i isvatten för att den ska bli extra krispig.
  3. Grilla sparrisen i ugnen  5-7 min, häll lite olivolja och havssalt på.
  4. Dela sparrisen i bitar.
  5. Häll av salladen och torka den på hushållspapper.
  6. Lägg salladen i botten på coktailglas.
  7. Lägg på sparrisen och såsen/dressingen (se recept nedan) och sen räkorna.
  8. Dekorera med dillkvist och citronklyfta.

Ingredienser till såsen/dressingen:

  • majonnäs
  • Creme fraiche
  • grädde
  • hackad dill
  • hackad gräslök
  • örtkryddmix
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Blanda allt och smaka av  med salt och peppar och ev några droppar citron.


image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.