LCHF kesobröd

imageIkväll behövde jag göra slut på lite keso och letade efter lite olika recept på och det blev att jag blandade lite olika och gjorde till mitt eget. Väldigt gott blev det i alla fall och nästa gång blir det dubbel sats.

Ingredienser:

  • 125 g keso
  • 3 ägg
  • 1/2 dl solrosfrö
  • 1/2 dl linfrö (hela eller krossade)
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl pofiber
  • 2 msk kokosnötsmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk smör
  • en nypa salt

Gör så här:

  1. Mixa fröna i matberedare, häll över i en annan skål.
  2. Mixa keson slät i en matberedare, tillsätt äggen och kör en stund till.
  3. Blanda i resten av de torra ingredienserna i fröblandningen.
  4. Tillsätt äggmixen i det torra, rör ihop till en deg.
  5. Platta ut degen på baplåtspappersklädd plåt, räcker till ca 1/2 plåt.
  6. Grädda i 225° i ca 10-12 min.

Kanterna som fick lite mer färg blev knapriga och goda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


åtta − 7 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>