Ofta är falukorven uppblandad med en massa utfyllnad och tillsatser, men det går att hitta bra sorter. Försök att hitta en falukorv med minst 70% kött.

Ingredienser:

  • Ca 550 g falukorv med hög kötthalt
  • 1 gul lök
  • kokosolja eller smör att steka i
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 msk kalvfond eller köttbuljong
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Strimla korven och skala och hacka löken.
  2. Stek korven i smör eller kokosolja tillsammans med lök och tomatpuré.
  3. Tillsätt vispgrädde, creme fraiche, fond, senap och paprikapulver.
  4. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop några minuter och servera med blomkålsris.

Blomkålsris:

  1. Riv blomkål och koka i saltat vatten ca 30 sekunder, låt rinna av, blanda gärna i en klick smör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.