Den här kakan tillsammans med grädde och hallon blev en jättegod dessert till söndagsmiddagen.

Ingredienser:

  • 75 g smör
  • 1 msk stevia (väldigt hög koncentration av sötma i den jag använde)
  • 1 ägg
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosflingor, gärna rostade
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl grädde 40%

Smör och kokos till formen

Gör så här :

  1. Sätt ugnen på 175 ° varmluft
  2. Vispa smör och stevia. (Jag föredrar elvisp)
  3. Tillsätt ägget och vispa till en smet.
  4. Blanda mandelmjöl, kokos, bakpulver, vaniljpulver
  5. Blanda det torra och grädden i smeten
  6. Vispa tills det ser ut som en sockerkaksmet.
  7. Smörj och strö kokosflingor i en form, den jag använder är ca 29×13.
  8. In i ugnen 15-20 minuter.
  9. Servera med vispad grädde och ev hallon

20131118-071805.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.