Nu har jag gjort en keto variant på min goda crunchiga mysli. Keto är ju en väldigt strikt LCHF. Man kan givetvis byta ut vissa saker om man vill.

Ingredienser till cirka fem dl musli:

  • 2 äggvitor
  • 100 gr macademianötter och/eller paranötter
  • 1 dl linfrö
  • 0,5 dl krossade linfrö
  • 2 msk linfrömjöl
  • 3 msk kokosnötsmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 70 g kokosflingor (lite drygt 1,5 dl)
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemmma
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • Knivsudd stevia om man önskar lite sötare
  • 1 nypa salt80 gr  rumstempererat smör eller kokosfett, eller både och. image

 

Gör din musli så här:

    1. Sätt på ugnen på 150 grader.
    2. Vispa äggvitan bubblig.
    3. Hacka nötterna grovt.
    4. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och de hackade nötterna i äggvitan.
    5. Fördela smöret med fingrarna tills konsistensen är sammanhängande och du kan forma en stor klump.
    6. Smula sedan ”klumpen” grovt över en plåt som du ställer in i ugnen i cirka 15-20 minuter.
    7. Rör runt försiktigt var tredje-femte minut. Rör du för mycket kommer det bara bli smulor kvar på plåten, och jag älskar stora bitar.
    8. Nötterna ska vara krispiga utan att smulorna bränns. Då är det klart. Låt svalna helt.image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.