Kanongoda LCHF frallor



image

Dessa frallor blev ovanligt luftiga och porösa för att vara LCHF frallor. Kommer absolut göra dessa igen.
Orginalreceptet är från Jills. Mat blogg, http://www.jillsmat.se

Ingredienser till ca 12 st:

100 g smör
4 ägg
4 dl fet yoghurt (helst Rysk)
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
4 dl mandelmjöl
2 dl pofiber*
4 msk fiberhusk
Vallmofrön (eller exempelvis solrosfrön, pumpafrön, sesam, riven ost etc)

* Jag har varit lite skeptisk till pofiber, men det blir väldigt liten del av frallorna egentligen. Pofiber innehåller 12g/100g kolhydrater, i detta fallet innehåller 1 dl pofiber cirka 2-3 gram kolhydrater, utslaget på totalen blir det väldigt lite.

Gör så här:
Vispa samman ägg, ”halvsmält” (så det lätt går att blanda ihop) smör, yoghurt, salt och bakpulver.
Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna.
Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast.
Forma till 12 stycken mini baguetter.
Lägg dem på ugnsplåten, strössla över vallmofrön.
Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.


http://track.double.net/click/?channel=50032&coupon=111

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


3 − = noll

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>