Fantastiskt gott och ‘crunchy’ grovt valnötsbröd – LCHF och Paleo

image

 

Fantastiskt gott och ‘crunchy’ grovt valnötsbröd

Även mycket uppskattat av kollegerna som inte äter LCHF, Paleo och glutenfritt.

 

Ingredienser:

  • 4 dl krossat eller helt linfrö (200 g)
  • 2 msk Fiber Husk (finns på vår hälsokost på Hönö ”Vitalboden” eller  i hyllan bland glutenfritt i vår ICA affär.)
  • 1,5  tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1½ tsk havssalt
  • 1 msk brödkryddor, jag använde Santa Marias.
  • 4  dl nötter , (ca 150 gr) jag tog 3 dl valnötter och 1 dl paranötter
  • o,5 dl fibrex (finns i hyllan bland glutenfritt i vår ICA affär.)
  • 2,5 dl kokhett vatten
  • 25 gr kokosfett (utan smak), lägg i det kokheta vattnet så det smälter, det går säkert också bra med smör eller rapsolja.
  • 5 ägg och en äggvita (man kan även använda 6 ägg, men har man äggvita över kan man ersätta några hela ägg med det)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Koka upp 2,5 dl vatten och lägg i 25 gr kokosfett så det får smälta.

2.  Mät upp fibrex i en skål och häll ‘kokosvattnet’ över .

3. Låt svälla en stund.

4. Mixa i mixer (ska bli som mjöl):

  • 4 dl krossat eller helt linfrö (200 g)
  • 2 matskedar Fiber Husk
  • 1,5  teskedar bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1½ tesked havssalt

5. Rör i 1 msk brödkryddor och 4 dl nötter i mjölmixen.

6. Rör ner fibrexblandningen och äggen till en jämn smet:

Klä en form med bakplåtspapper och fördela  degen i den. Grädda i  ugnen  175 ° och ca 70 min lågt ner i ugnen.

Låt svalna och skiva sedan upp i skivor!

 

One thought on “Fantastiskt gott och ‘crunchy’ grovt valnötsbröd – LCHF och Paleo

Lämna ett svar till Tanja Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− 3 = tre

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>